Thursday, September 30, 2010

Kenapa lelaki bujang suka bini orang / perempuan berumur?

Td dok berdiskusi ngan kengkawan. Salah 1 topik adalah seperti diatas. Mmg hangat dok ym smpi kebas ibu jari dok menekan huruf. Nasib keypad qwerty. Klu x jem jari, bule mc hahaha.

Ni antara yg sempat sy copy-paste and diolahkan utk senang nak paham kepada sesapa yb baca blog sy. Sy guna A & B.

A : secara jujur, bagi saya perempuan berusia 30-35 tahun berada pada tahap kecantikan mereka yang tertinggi. pernah mengatakan pada seorang wanita yang berumur 33 tahun yang saya sudah jatuh cinta pada dia tapi cinta saya ditolak kerana perbezaan umur yang jauh; 8 tahun…  ps: saya memang suka wanita berumur berbanding wanita sebaya dan jauh lebih muda dari saya. lagi satu wanita mengandung adalah sangat cantik dan seksi. pelikkan saya? wahahahah

B : uiks… si A tu pernah jatuh cinta ngan orang yang tua dari dia 8 tahun!! waaa tak sangka.. tapi jodoh pertemuan di tangan tuhan kan… hehehe… anyway, every girl or women is beautiful as long they believe in it… tak payah harap orang cakap kita lawa baru nak caya.. have more confident k…
A : B, betul wei. aku lebih mudah jatuh hati pada perempuan yang lebih tua dari aku sebab mereka lebih matang dan tidak memeningkan. tu pasal kawan-kawan perempuan aku yang sama baya dengan aku sangat bengang dengan aku. diorg cakap aku ni gile 
A : hulamak… awek ni mesti cun gila kan? owh! kenapa aku ni memuji wanita yang jauh lebih berumur dariku. bukankah taste aku wanita berumur. aduss… parah seh

Persoalan yg sy dpt kupaskan dari perbualan diantara A & B.....

1. Kenapa agaknya keadaan ini boleh berlaku? Bini orang perempuan berumur ada daya tarikan yang lebih berbanding anak dara ke?

2. Maybe lelaki pandang bini orang perempuan berumur sebab golongan ini  ada banyak pengalaman tentang alam rumah tangga dan berpengalaman tentang melayan kehendak lelaki.

3. Lelaki zaman sekarang maybe lebih suka kepada wanita yang serba tahu kerana mereka tidak suka untuk memikirkan sesuatu yang remeh dan temeh.

Bagi saya mungkin sebab bini orang perempuan berumur ini fikirannya lebih open minded, sudi mendengar dan pandai memberi nasihat atau memujuk, lebih caring, understanding dan tak banyak karenah sangat berbanding anak dara. Kalau berborak, conversation tu lebih meluas topiknya dan sometimes lebih menghiburkan.

Sebenarnya pada sy lelaki suka bermanja.  Perempuan yang dah kahwin ni lebih pandai memanjakan laki. tak percaya? Tengok betapa ramai lelaki yang dah hilang skill untuk bancuh teh sendiri, nak sidai tuala sendiri, nak iron baju sendiri bila dah kahwin. sebab apa?? sebab dimanjakan oleh seorang isteri

Perempuan yang macam mana yang lelaki suka?

1. Berdikari - Lelaki suka dengan perempuan yang berdikari. Kerana dianggap tidak menyusahkan.

2. Feminin. – Perempuan yang "perempuan" dianggap lebih menarik oleh lelaki.

3. Pandai mengurus kewangan. – Lelaki selalu berfikir, perempuan yang boleh mengurus kewangannya bererti ia juga pandai mengurus kewangan rumahtangga.

4. Cantik. – Walaupun cantik itu subjektif, setidaknya lelaki tidak malu membawa anda di tempat umum atau diperkenalkan pada rakan-rakan.

5. Boleh mengawal emosi. – Lelaki mahukan perempuan yang sabar untuk menghadapi sikap mereka yang kekadang seperti orang yang gila kurang sabar.

tapi yang pasti, lelaki sangat suka dengan perempuan yang cerdas, kelakar dan boleh menjadi pendengar yang baik

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

6 comments:

  1. saya sedang mengalami alkisah cerita seperti ini..

    saya berkawan dengan seorang lelaki bujang. sudah mencecah 8 tahun.

    ReplyDelete
  2. Pada saya, kita kena tau apa kita buat. Betul atau salah itu issue lain. Cuma ianya jgn melebihi segala.

    Bila melibatkan kasih dan sayang, ianya sukar dimengertikan dan ditafsirkan. Yang mengalami lagi mengetahui.

    Kena berpikir bila perasaan "guilty" ada dalam diri.

    ReplyDelete
  3. Pelik tapi benar....dah terjadi pun..puas aku pujuk mamat tu lupakan kau tapi...dia kata "aku kan sanggp menunggumu"...eee seram...tapi dia pandai ambil hati aku...beza umur 3 tahun muda dari aku...

    ReplyDelete
  4. memang kasih sayang susah nak faham...kenapa semua ni boleh terjadi..mamat tu kata dia tiada sesiapa lagi..hidupnya hanya aku...puas aku bertnaya dan ingin tahu apa yang penyebab hatinya diserah kan padaku...hhmmm...AKU YANG TAK PERNAH TERFIKIR UNTUK CURANG...aahhhh...aku tak faham...

    ReplyDelete
  5. Ahhh Dugaan itu akan sentiasa datang dan pergi tapi kita sebagai hamba perlu yakin bahawa dugaan itu Allah berikan pada siapa yang DIA tahu boleh menjalaninya dan mengharunginya.Sebab asbab kejadian berlaku ada sebab dan akibatnya dan kita hambanya juga mesti ingat YANG BAIK SEMUA DATANG DARI KEHENDAKNYA DAN YANG BURUK YANG DATANG MERUPAKAN DARI PERBUATANA KITA SENDIRI.

    ReplyDelete
  6. berumur ke tak tu x jd hal, yang penting chemistry itu wujud!.. ekeke.. =D, kalo dah jodoh tu terima je ler.. opss!janji duo2 bahgio.. hehe

    ReplyDelete

There was an error in this gadget