Sunday, June 24, 2012

rethink




so?

Sent from Samsung Mobile

Get Free 5GB Email – Check out spam free email with many cool features!
Visit http://www.inbox.com/email to find out more!

Thursday, June 21, 2012

reality quote


where are you?

Peace of Mind

Dear Blog,

i just wanna say that i'm sorry coz lama dah x menulis at your dashboard. biasa la byk pikir. at last i took drastic change. i quit my job. yes! i quit my job without having any bakup of anything. i know it will impact my life for sure. life ain't be the same anymore.

at 1st it is quit scary. after thorough and detail discussion with my other half, memula dia x berapa berkenan but i state my reasons why and i give 6 months as probationary period for me go get something, last2 dia kata ok lah. bersetuju dalam keterpaksaan hehe.

there are few reasons why i do this.
1. penat dah keje opis hour but kua matahari xde, balik matahari pun xde
2. opis work yg x penah abis
3. buat keje sama dari mula keje 1997 till now
4. melayan manusia yg berbagai bentuk
5. bla bla bla

kalu nak cari reasons, mmg banyak but the real reason among others..
1. nak $$$ berdasarkan usaha sendiri. biar sikit tp usaha sendiri.

now, minda rasa lega. rasa bule berpikir panjang. planning apa dihadapan. hopefully it will materialize. doakan usaha sy diberkati. sy x minta byk as long as bule cover basic needs pun dah cukup.

notis tender is 2 months and it will end on 31/7/2012. ada beberapa mende bule dibuat;
1. jual software EHS management system thru greentagpro.
2. jadi freelance trainer

and semalam sy ada discuss ngan jaki. dia bagi new way of making money, i.e. buat recruitment and consultant.

we had long discussion smalam. planning bermula dari nak setup company sampai ke businee plan. it is very productive discussion semalam. hopefully yang ni bule bergerak sama ngan apa yg dirancang.

as least i try kan. kalu x mencuba mana tau. maybe i'm a fool sbb buat decision gini tp sy rasa ni dah high time utk sy decide for my life. rasa hidup kena sergah baru bule pikir. kalu asyik berlindung dengan complaisant life je pun x kemana.

kwn sy pun ada kata i'm bold. berani decide. dia pun nak sy berjaya. sy amat berterima kasih ngan dia sbb dia ada bersama thru my thick n thin.

now minda rasa lega. byk mende baru bule pikir. dulu dok semak ngan koje haha. as graph below said.... 


the more simple hidup, the more kita dpt peace of mind. patutlah org dulu2 hidup simple but bahagia.

sincerely yours
kopi o


Monday, June 11, 2012

Truth quote


Bravery is required

Ingatan

Dari BBM Lukhman S

Setiap kesilapan yang kita tersilap buat akan diingat sampai mati
Manakala yang baik tak akan dikenang
Walau pun sekali
Yang terbilang kesilapan
Yang terhalang kejujuran
Itulah kehidupan

Sent from U Mobile

Tuesday, June 5, 2012

Doa

Ihsan dari Lukhman S BB:

Doa adalah lagu hati,
bisik hati,
suara hati,
yang membimbing ke arah singgahsana Tuhan
meskipun pun masih ada suara ribuan orang yang sedang meratap.
Mungkin mata kita perlu dibersihkan dengan air mata kita
Biar sesekali sehingga mata kita dapat melihat kehidupan dengan pandangan yang lebih jelas lagi.
Oleh itu ber DOA lah dengan harapan,
linangan airmata dan bersungguh sungguh dengan hati yang tenang.
Biarlah Tuhan kesihan melihat kita berDOA.
Sesungguhnya Tuhan tidak pernah memungkiri janji
Sent from U Mobile
There was an error in this gadget