Wednesday, February 22, 2012

Just a thot from Olympic qualifying game

Td tgk game mesia vs japan n as expected mesia kalah 4-0. X kisahlah menang or kalah. Adat permainan. On paper mmg mesia dh xleh nak go for Olympic in London but experience playing with better team tu should be jd ilmu yg berguna.

Pada sy defence teruk lah smpi midfield x berapa nak function and foward x dpt bola. Keeper la kesian berhempas pulas nak jaga gawang gol but ada gak wat funny.

Apa pun tahniah utk Harimau Malaya yang menunjukkan semangat juang. Cuma sedikit terkilan dat masa main kat Jepun, kita kalah 2-0 je tp bila main kat home ground lg worse. Kenapa?

Yg menarik minat sy is towards d end pengulas sukan quotes "kalau xleh nak sokong time kalah, xperlu lah nak sokong time menang".

Makes me wonder in a rship. Maksud sy kalu xleh nak be there time partner kita kesusahan, what for kita nak share dianye happiness kan. Wat malu je. Terasa cam menangguk di air yg keruh. Amik kesempatan. Kinda shows that we care but it's totally bullshit lah.

Pepatah pun ada kata laaa.... Kwn semasa susah sukar dicari, kwn masa senang berlambak.... X kira la dlm apa jua keadaan manusia gini mmg menunggu n mengambil kesempatan. Mmg kulit muka dia tebal. Ada juga yg membuat keuntungan diatas kesusahan pasangannnya.

For me, just evaluate back where u r, who u r, where do u fit in etc etc dimata pasangan anda. R u truthful enuf? R u on the same boat as ur partner?

Hati kena jujur lah. Jln shortcut mmg ada but satisfaction? Ur partner should likes u for who u r kan. U can berlakon, cover ur tracks etc etc but for how long? Smpi masa kantoi gak. Time tu what u gonna do n what ur partner will do to u?

Tepuk dada tanya selera kan?


Sent from U Mobile

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget